|
---|
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ |
---|
Να σταματήσουν αμέσως οι πολιτικές διώξεις κατά του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης καθηγητή Σωτηρόπουλου-Να καταδικαστεί για άλλη μια φορά από όλη την εκπαίδευση το συκοφαντικό κατηγορητήριο και η σκευωρία 151007 |
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ-ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ 290506 |
Η ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 300906 |
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ 260906 |
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ Ανακοίνωση της Κίνησης-190906 |
ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΛΛΙΑ
Την Τρίτη 26/9/2006 ο καθηγητής Καλλίας του μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης δικάζεται στο εφετείο Χανίων με μηνυτή τον πρώην πρύτανη του Π.Κ Χ.Νικολάου. Η κατηγορία είναι ότι δεν παρέδωσε έγγραφα και έπιπλα στις 31/8/1999 ημέρα λήξης της θητείας του ως πρόεδρος του μαθηματικού. Ο ίδιος κατήγορος πρύτανης απέτυχε αργότερα να τον απολύσει με την παραπομπή του στο πειθαρχικό αφού το ΣτE δικαίωσε τον καθηγητή Καλλία.
Η δικαιοσύνη διερευνά σήμερα την πιθανή «παρασιώπηση εγκλήματος», σύμφωνα με δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, αυτού του κατηγόρου πρύτανη σχετικά με τα όσα καταγγέλθηκαν στα ΜΜΕ για την ύπαρξη χασισοφυτείας στο χώρο του πανεπιστημίου. Ο ίδιος βέβαια, εκτός από το ότι επιχείρησε να απολύσει τον Καλλία, με εξαιρετική επιμέλεια τον σέρνει στο ειρηνοδικείο 20 ημέρες μετά τη λήξη της θητείας του τελευταίου στις 31/8/1999 και στη συνέχεια στα ανώτερα δικαστήρια μέχρι και το δικαστήριο της Τρίτης για το ότι δεν παρέδωσε δήθεν διάφορα πράγματα.
Στις 23/5/ 2006 ο καθηγητής Καλλίας καταδικάστηκε από άλλο δικαστήριο για το ότι δεν επέστρεψε έγγραφα που πήρε από την γραμματεία του τμήματός του τον Αύγουστο του 1999. Η μήνυση έγινε από την πρώην πρύτανη Σπυράκη τον Αύγουστο του 1999 πριν αυτή παραδώσει την πρυτανεία στις 31/8/1999 στο Νικολάου. Ο Καλλίας μηνύθηκε από την Σπυράκη στην ουσία για διάρρηξη και κλοπή στα γραφεία της γραμματείας του μαθηματικού στην οποία ήταν προϊστάμενος! Η κατηγορία αυτή δεν πέρασε και μετατράπηκε από το δικαστή σε αφαίρεση εγγράφων που δεν επέστρεψε. Τι είχε συμβεί τότε: o καθηγητής με την ιδιότητα του προέδρου του τμήματος είχε ανοίξει με κλειδαρά τη γραμματεία του για να διεκπεραιώσει επείγοντα έγγραφα αφού η γραμματέας απουσίαζε και δεν την έβρισκε. Ο ίδιος δήλωσε από την πρώτη στιγμή την ενέργειά του. Εξάλλου το τιμολόγιο του κλειδαρά το πλήρωσε το πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια κατηγορήθηκε. Είναι χαρακτηριστικό το ότι στη μήνυση που εκδικάζεται την Τρίτη 26/9/2006 ο πρώην πρύτανης Νικολάου συνεχίζει να ονομάζει αυτό το γεγονός διάρρηξη!
Στην δίκη της 23/5/2006 και στην ερώτηση ποια έγγραφα δεν επέστρεψε ο Καλλίας, η γραμματέας του τμήματος σα μάρτυρας κατηγορίας, είχε απαντήσει τότε ότι δεν γνωρίζει! Η πρύτανης που τον μήνυσε τον είχε βέβαια προηγουμένως καθαιρέσει παράνομα στις 28/1/1998 από πρόεδρο του μαθηματικού με μειοψηφία του φοιτητή στο πρυτανικό συμβούλιο. Το ΣτΕ δικαίωσε τον Καλλία που επέστρεψε στην προεδρία στις 5/5/1999 με την υποτιμητική εντολή της πρυτάνεως η αλληλογραφία να κοινοποιείται σε τρίτο καθηγητή!
Ο σημερινός πρύτανης του Π.Κ Παλήκαρης, διάδοχος του Νικολάου, που παρέπεμψε για απόλυση τον Αλεξανδρόπουλο και υποτίθεται ότι ελέγχεται γι’ αυτό από την τριμελή επιτροπή του Π.Κ έχει μηνυθεί από την οικογένεια του θύματος. Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, και ύστερα από έρευνα των ΜΜΕ ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα οικονομικά του οφθαλμολογικού κέντρου του Π.Κ που διευθύνει.
Ο πρύτανης αυτός στερεί τους μισθούς μερικών ετών του καθηγητή Καλλία τους οποίους δικαιούται μετά την απόφαση του ΣτΕ και έχει περικόψει επίσης και το μισθό του αλλά πληρώνει δικηγόρο για να παρίσταται ως πολιτική αγωγή στη δίκη της Τρίτης. Ταυτόχρονα του στερεί από το δεύτερο εξάμηνο του περασμένου έτους και τη διδασκαλία.
Ο Καλλίας διώκεται γιατί υπερασπίζει την ανάπτυξη του πανεπιστημίου. Γιατί ως πρόεδρος θέλησε να ενεργοποιήσει τους τομείς στο τμήμα του πράγμα που το απαγόρευσε παρά τον νόμο η τότε πρύτανης. Γι’ αυτό και καταργήθηκε παράνομα από πρόεδρος. Γιατί ακόμη υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται την σύνδεση του τμήματος με τις εφαρμογές, την σύνδεσή του με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την κοινωνία. Συνεχίζει να διώκεται γιατί δεν αναγνώρισε ποτέ την εξουσία της μειοψηφίας των ΔΕΠ που ελέγχει το πανεπιστήμιο.
Η ψυχολογική βία που ασκήθηκε στον καθηγητή Αλεξανδρόπουλο όπως και οι 9χρονες διώξεις του καθηγητή Καλλία δεν μπορεί να χρεωθούν μόνο στους αντίστοιχους πρυτάνεις ή σε μια μικρή ομάδα ατόμων. Η βία, φανερή και κρυφή, που ασκείται σε όλα τα επίπεδα στους πανεπιστημιακούς «αντιφρονούντες» είναι μια συλλογική βία με καθεστωτικά χαρακτηριστικά. Πηγάζει από μια μειοψηφία μελών ΔΕΠ σε όλες τις σχολές η οποία ελέγχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης εδώ και χρόνια με τη διαρκή στήριξη των τεσσάρων κομματικών ηγεσιών, των φοιτητικών παρατάξεων και της ΠΟΣΔΕΠ.
Αυτή η μειοψηφία που ελέγχει το ΠΚ δημιουργήθηκε αρχικά από τη συμμαχία του ΠΑΣΟΚ και της «αριστεράς» σαν επιστημονικός συντεχνιακός πολιτικός στρατός, όχι για να αναπτύξει αλλά για να ελέγξει το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Το αρχικό σύνθημα αυτής της συντεχνίας για «ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο» έκρυβε πάντα τα βαθιά αντιλαϊκά χαρακτηριστικά της ακόμα και όταν, πολύ νωρίς, αυτή μετατράπηκε σε καθεστώς.
Οι καθηγητές που επιμένουν να μην υποτάσσονται στην καθεστωτική αυτή μειοψηφία των μελών ΔΕΠ αντιμετωπίζονται ως κοινωνικά απόβλητα, στην ουσία ως εγκληματίες ή χούλιγκανς, ταραξίες που πρέπει να απομονωθούν από την πανεπιστημιακή και την κοινωνική ζωή. Αυτό το φασιστικό μοντέλο διώξεων τύπου «υπαρκτού σοσιαλισμού» δεν αναγνωρίζει στο θύμα ούτε ιδέες, ούτε κοινωνική δράση και προσφορά, ούτε καν πολιτικές θέσεις και αντιλήψεις. Για να το συντρίψει χωρίς να δώσει καμιά ιδεολογική πάλη μαζί του επιδιώκει να το χαρακτηρίσει ποινικό εγκληματία ή αν δεν μπορεί χούλιγκαν και ταραχοποιό.
Στο ΣτΕ κατέθεσαν διάφοροι «συνάδελφοι» καθηγητές του Καλλία την ακόλουθη δήλωση ζητώντας την απόλυσή του: «... Η αναστάτωση, που θα προκληθεί στη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες Ηρακλείου και Ρεθύμνου, από τυχόν ακύρωση της ποινής του κ. Καλλία και η εξ αυτής βλάβη του δημοσίου συμφέροντος είναι, για εμάς που έχουμε εμπειρία της πολιτείας του κ. Καλλία, περισσότερο από φανερή....»
Ο καθηγητής Καλλίας όμως εκτός από ταραξίας καλείται στην ασφάλεια Ηρακλείου και ως ύποπτος διάρρηξης και κλοπής στη γραμματεία του τμήματός του!
Τελικά η κατηγορία της «διάρρηξης» απέτυχε σαν απόπειρα για το κουρέλιασμα της προσωπικότητάς του αφού και οι αστυνομικοί γελούσαν και ζητούσαν συγγνώμη από τον καθηγητή.
Η ΠΟΣΔΕΠ σαν βασικός παράγοντας του καταπιεστικού καθεστώτος του Π.Κ στηρίζει τις 9χρονες διώξεις του Καλλία.
Οι φοιτητές και τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του καθηγητή Καλλία ένα εξαιρετικό πρότυπο ακαδημαϊκού. Το επιστημονικό του έργο που τον εντάσσει ανάμεσα στους καλλίτερους μαθηματικούς στον κόσμο και οι κατάμεστες αίθουσες παραδόσεων, όταν δεν του απαγορεύουν οι αρχές του Π.Κ τη διδασκαλία όπως συχνά κάνουν, είναι η απόδειξη.
Οι διώξεις του καθηγητή Καλλία, διασύρουν το Π.Κ όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία αλλά και διεθνώς λόγω του επιστημονικού κύρους του καθηγητή και της ηθικής του συγκρότησης.
Οι παράγοντες της πανεπιστημιακής ζωής και πρώτοι οι φοιτητές οφείλουν να συμπαρασταθούν στον καθηγητή Καλλία που δικάζεται την Τρίτη 26/9/2006 στο εφετείο στα Χανιά στις 10.30 π.μ. Η τιμωρία των υπευθύνων του θανάτου του Αλεξανδρόπουλου και ένα κίνημα για την αθώωση και την άμεση παύση των διώξεων του καθηγητή Καλλία ας γίνουν η αρχή για να νικηθεί η καθεστωτική καταπιεστική ομάδα και ένα νέο δημοκρατικό και επιστημονικό περιβάλλον να δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.Αθήνα 25/9/2006
Για την Κίνηση «Παιδεία για Δημοκρατία και Ανάπτυξη»
Μπουρίτης Γιάννης, 6972897768
Λασκαρίδης Χρήστος, 6946050316